Coronavirus

Beste patiënten,

Het zijn onrustige en onzekere tijdens nu de corona-epidemie zich aan het uitbreiden is.
Blijf vooral rustig en volg onze adviezen op. Wij houden ons aan de landelijke afspraken die gemaakt zijn in de gezondheidszorg. Dagelijks houden wij de ontwikkelingen vanuit de GGD en het RIVM in de gaten.
Wij gaan de zorg in de praktijk de komende weken iets anders regelen dan dat u van ons gewend bent. Waarom?

1) Vanaf vandaag beschouwen wij iedereen met acute luchtwegklachten (met of zonder koorts) als zijnde “besmet” met het coronavirus, ook als hier niet op getest is. Testen heeft voor de behandeling geen toegevoegde waarde.

2) Alle maatregelen die u via de media vernomen heeft, zijn bedoeld om verspreiding van het virus te vertragen/tegen te gaan. Het samenbrengen van mogelijk besmette mensen bij andere kwetsbare patiënten is dan ook GEEN goed idee.

Ontwikkelt u of uw kind acute luchtwegklachten als een niezen, hoesten, snotteren, verstopte neus, loopneus, keelpijn, verkoudheid, kuchen? Lees dan goed de onderstaande instructies!

1) Krijgt u luchtwegklachten en bent u gezond? Ziek dan goed uit! KOM NIET NAAR DE PRAKTIJK.

2) Heeft u luchtwegklachten EN koorts (>38,5 graden) en bent u gezond? Ziek goed uit! KOM NIET NAAR DE PRAKTIJK. Neem contact op indien de koorts na 5 dagen nog niet is gedaald.

3) Heeft u luchtwegklachten EN/OF koorts en bent u:
– Ouder dan 75 jaar of;
– Hartpatiënt of;
– Longpatiënt of;
– Diabetespatiënt of;
– Bekend met verminderde afweer (door chemotherapie of medicatie waarbij afweer verminderd).
Bel met de assistente. Er wordt dan een inschatting gemaakt of een visite of andere adviezen/maatregelen noodzakelijk zijn!

Voor meer informatie en adviezen kunt u kijken op: www.thuisarts.nl

Spreekuren voor patiënten met hoge bloeddruk, suikerziekte en astma/COPD worden geannuleerd en worden indien nodig omgezet naar een telefonisch consult. Ook afspraken met de POH-GGZ zullen niet doorgaan en worden omgezet naar een telefonisch consult.
Dit wordt gedaan om alle contacten tussen mensen zo beperkt mogelijk te houden. Op deze manier kunnen we eventuele besmettingen zoveel mogelijk tegengaan.

Heeft u een andere zorgvraag? Dan kunt u ons altijd bellen, we zullen proberen of de klacht telefonisch afgehandeld kan worden. Als beoordeling op het spreekuur of een visite noodzakelijk is, staan wij uiteraard voor u klaar.
Heeft u klachten of vragen die kunnen wachten? Dan willen wij u vragen deze uit te stellen tot de corona-epidemie op zijn retour is.

De druk op huisartsen en assistentes zal waarschijnlijk groot worden de komende weken, we hopen daarom ook op uw begrip voor deze maatregelen!
Indien er wijzigingen komen in het beleid, dan zult u deze vernemen via de website.

Kijk voor meer informatie over het nieuwe coronavirus op de website van het RIVM.
U vindt bij het RIVM ook antwoord op andere vragen over het nieuwe coronavirus.